Secretarul de stat american Mike Pompeo susține că acordul privind dezarmarea nucleară dintre SUA și Coreea de Nord este încă posibilă, în ciuda lansării de către statul nord-coreean a unor rachete cu rază scurtă de acțiune, cu numai o zi în urmă, potrivit The Guardian.

Mike Pompeo si Kim Jong-unFoto: Casa Alba

"Există o oportunitate de a ajunge la un rezultat al negocierilor, care ar fi dezarmarea nucleară completă", a afirmat Pompeo, adăugând că SUA speră să "ajungă din nou la masa negocierilor și să găsească o cale pentru viitor".

De asemenea, el susține că liderul nord-coreean Kim Jong-un este dispus să ajungă la un acord. Pompeo a afirmat că ultimele rachete nu au încălcat nicio graniță internațională.

Conform agenției de stat nord-coreene, Kim a urmărit testul cu rachete de sâmbătă, exprimându-și "satisfacția". Acesta a accentuat faptul că soldații săi mențin o stare de alertă.

Analiștii sunt de părere că astfel de provocări au scopul de pune presiune pe statul american pentru a slăbi sancțiunile, în urma negocierilor de până acum, care au eșuat.