Președintele Donald Trump a asigurat duminică Israelul de sprijinul deplin al Statelor Unite, după ce acesta a efectuat raiduri în Fâșia Gaza în represalii pentru tirul palestinian de rachete asupra teritoriului israelian, relatează AFP.

Tiruri in Fasia GazaFoto: Captura YouTube

"Încă o dată, Israelul se confruntă cu un baraj mortal de atacuri cu rachete dinpartea grupurilor teroriste Hamas și Jihadul Islamic. Sprijinim Israelul în proporție de 100% în apărarea cetățenilor săi", a spus Trump.

"Pentru oamenii dinGaza - aceste acte teroriste împotriva Israelului vă vor aduce mai multă suferință. Opriți violența și lucrați pentru pace - se poate înfăptui!", a adăugat el.

Mesajul vineîntimp ce ostilitățile s-au intensificat duminică, a doua zi de escaladare a violențelor între Israel și grupurile armate din Fâșia Gaza.

Tirul rachetelor palestiniene și riposta Israelului a ucis de sâmbătă patru persoane de partea israeliană și 23 de palestinieni.

Din cei 19 palestinieni uciși duminică, cel puțin nouă au fost identificați drept luptători Hamas și ai Jihadului Islamic.

În cea de-a două zi a luptelor niciuna dintre părți nu a dat semne de de-escaladare.

Aceste violențe pun sub semnul întrebării un armistițiu fragil, aplicat de la sfârșitul lunii martie, între Israel și Hamas și aliații săi, care s-au confruntat în trei războaie încă din 2008.