Montagne russe-ul dive „Yukon Striker” a fost inaugurat vinerea aceasta și are aproximativ 75 de metri înălțime. Acesta se află în Canada, în parcul de distracții Wonderland, la nord de Toronto, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atracția este un roller coaster de tip dive, adică înainte ca oamenii să cadă, aceștia vor fi ținuți în loc timp de 3 secunde. Arhitecții roller coaster-ului au descris un coaster dive ca fiind acel tip de mașinărie care duce la o „cădere dreaptă, verticală care creează un alt tip de experiență”.

Reprezentanții parcului au furnizat următoarele statistici: viteza maximă a atracției va fi de 130 km/h; Yukon Striker se întinde pe de-a lungul a 1,105 metri (aproximativ lungimea a 12 terenuri de fotbal); în timpul cursei, caruselul se va roti de 4 ori.

Roller coaster-ul a avut succes la deschidere:

„Am avut ocazia să-i asist pe primii oaspeți în timp ce așteptau, în această dimineață, să le vină rândul să se dea în Yukon Striker și toată lumea era nerăbdătoare”, a spus Grace Peacock, directorul de comunicare al parcului. „Aplaudau în timp ce primii vizitatori s-au urcat în montagne russe... cred că toată lumea a fost dată pe spate mai ales de căderea de 90 de grade”.

Parcul de distracții Wonderland are în total 17 roller coastere și este pe locul 2 în lume în topul parcurilor care au cele mai multe montagne russe-uri.