Un avion rusesc Suhoi al Aeroflot a aterizat de urgență duminică pe aeroportul moscovit Sheremetyevo, din cauza unui incendiu la bord, au anunțat agențiile ruse de presă, preluate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 09.01 Printre cei decedați sunt și doi copii, potrivit agenției France Presse.

UPDATE 00.03 Autoritățile ruse anunță că bilanțul victimelor se ridică la 41 de morți

„La bord se aflau 78 de persoane, cu tot cu membrii echipajului”, a informat Comitetul de anchetă rus într-un comunicat difuzat duminică noapte.

„Conform informațiilor actualizate, 37 de persoane au supraviețuit”, au precizat anchetatorii ruși.

UPDATE 20.55: 13 oameni și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs pe aeroportul din Moscova, anunță agenția de presă TASS, citând surse medicale.

UPDATE 19.50: Agenția TASS anunță, citând surse, că o persoană și-a pierdut viața în acest incident aviatic.

Potrivit agenției Ria Novosti, care citează un oficial rus, la bordul aeronavei erau 78 de pasageri, toți fiind evacuați. Oficialul citat a raportat de asemenea un număr de cinci răniți.

Televiziunea rusească de stat a prezentat imagini cu avionul în flăcări.

După decolare, "avionul a încercat o aterizare de urgență, nu a reușit prima oară și, a doua oară, trenul de aterizare a lovit solul, apoi botul avionului, și a luat foc", a declarat o sursă pentru agenția Interfax.

Potrivit unei alte surse din serviciile de salvare citate de agenția TASS, "mai multe persoane au fost rănite". Au fost trimise mai multe ambulanțe iar pasagerii avionului erau evacuați.

Imaginile prezentate de televiziunile rusești arată o impresionantă coloană de fum ridicându-se din avion. Alte imagini arată un avion în flăcări în timp ce încearcă să aterizeze.

Avionul, un Superjet-100, urma să efectueze o cursă spre Murmansk (nord). Agenția Ria Novosti vorbește despre o problemă electrică ce ar fi cauzat incendiul declanșat în zbor.