Ostilitățile continuă duminică, pentru a doua zi consecutiv, între Israel și grupările armate din Fâșia Gaza, tirurile de rachete palestiniene și ripostele statului evreu ucigând trei persoane în teritoriul israelian și nouă palestinieni, începând de sâmbătă, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este a doua zi a acestui acces de violențe care stârnește temeri legate de un nou conflict.

Noi rachete s-au abătut asupra Israelului din teritoriul palestinian prins între Israel, Egipt și Mediterana. Iar armata israeliană și-a continuat loviturile în Fâșia Gaza, vizând Hamasul, care controlează enclava, și Jihadul islamic.

Cinci palestinieni au fost uciși duminică în Fâșia Gaza în urma represaliilor israeliene la tirurile de rachete din enclavă. Printre palestinienii uciși se numără și un comandant Hamas, a precizat mișcarea islamistă.

Aripa armată a Hamas a precizat că persoana ucisă într-un atac aerian este Hamad al-Khodori, în vârstă de 34 de ani.

Pe de altă parte, două persoane au murit tot duminică la Ashkelon, în sudul Israelului, în urma lansării a circa zece rachete palestiniene din Fâșiga Gaza spre teritoriul israelian, potrivit poliției.

Un purtător de cuvânt al poliției israeliene nu a oferit detalii suplimentare legate de victime. Aceste două decese ridică la trei numărul persoanelor ucise de rachetele provenite din enclavă de la începutul acestui nou acces de violențe.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat duminică dimineață că a ordonat armatei israeliene să îi lovească și mai dur pe militanții din Fâșia Gaza și să trimită forțe suplimentare în jurul enclavei palestiniene, transmite Reuters.

Anunțul premierului israelian vine după escaladarea, în ultimele două zile, a luptelor de la graniță.

”În această dimineață am ordonat Forțelor de Apărare Israeliene să continue cu lovituri masive împotriva teroriștilor din Fâșia Gasa și, de asemenea, am ordonat ca forțele din jurul Fâșiei Gaza să fie întărite cu tancuri, artilerie și forțe de infanterie”, a declarat Netanyahu, care este și ministru al Apărării.

Peste 250 de rachete au fost lansate de către militanții din Fâșia Gaza spre Israel, în cursul zilei de sâmbătă, la care armata israeliană a răspuns prin bombardarea a peste 100 de poziții Hamas din Fâșia Gaza.

Statele Unite au condamnat tirul de rachete din Fâșia Gaza spre Israel, susținând "dreptul" Israelului la "autoapărare", a afirmat Departamentul de Stat.