​Ungaria îi privează în mod deliberat de hrană pe migranții cărora le-a fost respins dreptul de azil, ceea ce reprezintă o încălcare a dreptului internațional, a acuzat vineri ONU, arătând cu degetul politica anti-imigrație a premierului Viktor Orban, scrie AFP.

Criza refugiatilorFoto: Andrei Pungovschi

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a afirmat că deține informații potrivit cărora, din august 2018, „cel puțin 21 de migranți aflați în așteptarea expulzării au fost privați de hrană de către autoritățile ungare, în unele cazuri până la cinci zile”.

În septembrie 2018, Înaltul Comisar Michelle Bachelet a acuzat deja Ungaria că nu le distribuie alimente migranților reținuți în zone de tranzit la frontiera cu Serbia.

Autoritățile ungare au promis să pună capăt acestei practici, în urma unei dispoziții a Curții Europene a Drepturilor Omului.

„Cu toate acestea, regretăm că, în absența unei modificări clare a cadrului legal, rapoartele sugerează că această practică este continuată”, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat, Ravina Shamdasani.