Președintele Ciprului, Nicos Anastasiades, l-a demis vineri pe șeful Poliției, Zacharias Chrysostomou, deoarece este nemulțumit de modul în care a fost anchetat cazul ucigașului în serie care a omorât cel puțin șapte femei și fete, inclusiv două românce, scrie Mediafax citând Reuters.

Cadavru gasit intr-un put minier din CipruFoto: Captura YouTube

Un fost ofițer de armată, în vârstă de 35 de ani și care se află deja în arest, a recunoscut că a omorât în total șapte femei. Scandalul a izbucnit după ce cadavrul uneia dintre victime a fost descoperit de mai mulți turiști într-o mină abandonată.

Poliția din Cipru este acuzată că nu a investigat în mod corespunzător disparițiile în momentul în care au fost semnalate. Din acest motiv, președintele Nicos Anastasiades a luat decizia de a-l demite pe Chrysostomou.

„Am fost pus în situația neplăcută de a vă demite din funcție”, i-a scris președintele lui Chrysostomou într-o scrisoare prezentată de presa din Cipru. „Șeful unei autorități, chiar dacă nu este responsabil direct, trebuie să își asume responsabilitatea de a repara imaginea instituției pe care o conduce”, a mai spus acesta.

Demiterea lui Zacharias Chrysostomou vine la doar o zi după ce ministrul Justiției, Ionas Nicolaou, și-a anunțat demisia, tot din cauza acestui scandal.