Președintele american Donald Trump a discutat vineri, timp de mai bine de o oră, cu omologul său rus Vladimir Putin, printre subiectele abordate fiind posibilitatea unui nou acord nuclear, denuclearizarea Coreei de Nord și situația politică din Venezuela, a informat Casa Albă, potrivit Reuters.

Sarah Huckabee SandersFoto: Agerpres/EPA

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, le-a spus jurnaliștilor că Trump și Putin au vorbit despre posibilitatea semnării unui nou acord nuclear - multilateral, între Statele Unite, Rusia și China - sau a prelungirii actualului tratat nuclear strategic dintre SUA și Rusia.

Sanders a precizat că discuția telefonică a durat mai mult de o oră și a atins în treacăt și ancheta procurorului special Robert Mueller asupra ingerinţelor Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Potrivit purtătoarei de cuvânt, chestiunea a fost abordată în contextul că investigația s-a încheiat.

Cei doi lideri „au discutat despre un acord nuclear, atât despre unul nou sau o posibilă extindere, și despre posibilitatea de a avea discuții și cu China despre acest lucru”, a explicat Sarah Sanders.

„Au discutat despre comerț și despre faptul că schimburile comerciale între cele două țări au crescut de când președintele (Trump) a preluat mandatul. Au discutat, de asemenea, despre Coreea de Nord, dar și despre Ucraina și Venezuela - o conversație pozitivă per ansamblu”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.