O femeie din Denver care a fost înregistrată spunându-i chiriașului ei să nu subînchirieze unui tată și fiu musulmani, care doreau să își deschidă al doilea restaurant, ci să găsească "o persoană americană...bună ca tine și ca mine" va trebui să le plătească bărbaților 675.000 de dolari, potrivit AP News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbații au dat-o pe femeie în judecată anul trecut. Cazul a atras atenția presei și a generat campanii online de boicotare a afacerii femeii. Părțile implicate au încheiat procesul în aprilie. Rashad Khan a afirmat că este o ușurare să pună capăt acestui episod în care el și tatăl său au fost discriminați.

Craig Caldwell a început să închirieze clădirea femeii în 2016, dar a decis în 2017 să își închidă afacerea. El ar fi trebuit să continue să plătească chirie, dacă nu ar fi găsit pe cineva cui să îi subînchirieze. Familia Khan dorea să deschidă un al doilea restaurant indian, iar pentru Caldwell cei doi erau soluția perfectă. Însă proprietarul clădirii, Katina Gatchis, nu și-a dat acordul din cauza religiei bărbaților. Iar Caldwell a înregistrat conversațiile cu aceasta.

"O persoană americană îmi trebuie. Bună, ca tine și ca mine", i-a zis Gatchis. "Aduc toți musulmanii din Orientul Mijlociu aici și după am probleme, bam boom, bam boom".

Gatchis a recunoscut că înregistrările sunt veridice și că a discriminat împotriva familiei Khan.