Cetățenii britanici sunt mai convinși de beneficiile pe care imigranții le aduc economiei față de cetățenii altor state europene, potrivit studiului YouGov – Cambridge Globalism, scrie Mediafax, citând The Guardian.

Romani in Marea BritanieFoto: Hotnews

Astfel, 28% dintre britanici consideră că beneficiile imigrației sunt mai mari decât costurile. Prin comparație, 24% dintre germani, 21% dintre francezi și 19% dintre danezi au aceeași opinie. De asemenea, 20% dintre britanici consideră că beneficiile imigrației și costurile sunt egale, în timp ce 16% dintre ei nu sunt siguri.

Rezultatul studiului contrazice ipoteza potrivit căreia britanicii sunt mai reticenți în privința imigrației decât vecinii lor, în contextul în care decizia de ieșire a țării din Uniunea Europeană a fost luată de către cetățeni și ca urmare a îngrijorărilor provocate de migrație.

În opinia a 37% dintre britanici, costurile imigrației sunt mai mari decât beneficiile - al doilea cel mai scăzut procent dintre țările europene analizate, după Polonia. În comparație, 50% dintre italieni, 49% dintre suedezi, 42% dintre francezi și 40% dintre germani consideră că impactul imigrației este negativ.

Concluziile studiului vin cu câteva săptămâni inainte de alegerile europarlamentare, scrutin în care formațiunile anti-imigrație ar urma să obțină rezultate bune în mai multe țări europene.