Președinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat joi că procurorul general William Barr a săvârșit o infracţiune, acuzându-l că a minţit atunci când a depus mărturie în fața Congresului, transmite Mediafax, citând CNN.

William BarrFoto: Captura YouTube

"Procurorul general al Statelor Unite ale Americii nu a spus adevărul în faţa Congresului Statelor Unite. Aceasta este o infracţiune", a declarat Pelosi reporterilor la conferința de presă săptămânală de la Capitol Hill.

Barr a ajuns în atenția opiniei publice atunci când a declarat în faţa Congresului luna trecută că nu știe dacă procurorul special, Robert Mueller, a sprijinit în raportul său descrierea făcută de Barr în cazul anchetei ingerinţelor Rusiei în alegerile din 2016. Departamentul de Justiție a contestat minutele descrierii lui Pelosi după observațiile făcute de aceasta.

"Atacul nefondat asupra Procurorului General este nesăbuit, iresponsabil și fals", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiție, Kerri Kupec.

Barr este criticat și mulți democrați i-au cerut să demisioneze în urma publicării unei scrisori săptămâna aceasta, în care Mueller exprimă îndoieli cu privire la modul în care Barr a caracterizat concluziile raportului special într-un rezumat pe care procurorul general la publicat pe 24 martie. Scrisoarea este datată 27 martie, dar Barr a vorbit în faţa Congresului în aprilie.