n Europa nu este nevoie de relocarea imigranţilor ilegali, ci avem nevoie de o Europă care îşi apără propriile sale graniţe terestre şi maritime, a declarat Matteo Salvini, joi, la Budapesta, potrivit MTI și Rador.

Salvini si OrbanFoto: Facebook-Salvini

Ministrul italian de interne a avut o întrevedere, la Budapesta, cu premierul Viktor Orbán, după care, la o conferinţă de presă comună, a subliniat: Ungaria a construit rapid şi eficient gardurile de apărare.

"Din 27 mai va fi o altă situaţie pentru Europa şi pentru popoarele Europei. Scopul nostru este ca noi să avem o poziţie decisivă în Europa, să coordonăm transformarea Europei şi să oferim o alternativă la conducerea Europei de până acum", a afirmat Matteo Salvini.

Dintr-o postare făcută pe Facebook de ministrul italian de interne rezultă că el a fost primit la Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc, din Budapesta, de ministrul de interne Sándor Pintér, potrivit Nepszava.

Matteo Salvini a postat şi o înregistrare video, iar din însemnările postate pe Facebook a rezultat că după aterizare, cei doi miniştri s-au îmbarcat într-un elicopter şi au plecat spre Röszke, pentru a vizita gardul ridicat pentru apărarea graniţei de sud a Ungariei. Aici, ministrul italian s-a întâlnit cu premierul Viktor Orbán.

Despre acest moment Matteo Salvini a publicat câteva fotografii şi a precizat că este foarte bucuros că s-a întâlnit cu Viktor Orbán. Politicianul italian a postat o înregistrare video şi din avionul cu care se îndrepta spre Budapesta.

Aşa cum a relatat portalul hvg.hu., ministrul italian a spus în această înregistrare video că merge în Ungaria ca să contruiască o nouă Europă. De menţionat că anul trecut, în luna august, Viktor Orbán a fost primit de Salvini, la Milano.