Regele Thailandei s-a căsătorit cu șefa personalului său de securitate și i-a acordat titlul de regină, a anunțat Casa Regală, potrivit BBC.

regele ThailandeiFoto: Captura

Anunțul surprinzător al Casei Regale din Thailanda vine cu puțin timp înainte de organizarea ceremoniei de încoronare a noii regine, care va avea loc sâmbătă.

"Regele Maha Vajiralongkorn a decis să o promoveze pe Generalul Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, consoarta sa regală, la statutul de Regina Suthida, iar ea va deține un titlu și statut regal, devenind astfel parte din familia regală”, a precizat Casa Regală.

Regina Suthida este partenera de viață a regelui de mai mulți ani, iar cei doi s-au afișat frecvent în public, deși relația lor nu a fost niciodată făcută oficială.

În imagini de la ceremonia de căsătorie, difuzate de postul Thai TV, regele toarnă apă sacră pe capul reginei, apoi cei doi semnează actele pentru căsătorie.

În 2014, actuala Regină Suthida, fostă însoțitoare de bord la Thai Airways, a devenit comandantul unității de bodyguarzi a regelui. În decembrie 2016, ea a devenit general de armată.

Regele Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, a urcat pe tron în 2016, după moartea tatălui său. El a fost căsătorit și divorțat de trei ori și are șapte copii.