Legislativul din Florida a aprobat, miercuri, un proiect de lege care le permite cadrelor didactice să poarte o armă de foc în clasă, pentru a evita un nou masacru în școli, după cel petrecut la un liceu din Parkland, unde în februarie 2018 un fost elev a ucis 17 persoane, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Camera Reprezentanților din Florida a votat acest proiect de lege cu 65 de voturi "pentru" și 47 "împotrivă", după două zile de dezbateri aprinse, opozanţii acestei măsuri susținând că soluţia la violenţele comise cu arme de foc nu poate fi autorizarea unui număr şi mai mare de arme. Proiectul a fost adoptat de Senat săptămâna trecută.

Legea prevede că profesorii se pot înarma pe bază de voluntariat, după ce fac un curs de pregătire de 144 de ore, pentru a învăța cum se mânuiesc armele de foc.

Guvernatorul republican Ron DeSantis este așteptat să semneze proiectul de lege, care le va permite școlilor să îi înarmeze pe profesorii care au absolvit cursul de formare.

În 14 februarie 2018, un fost student înarmat cu o pușcă semiautomatică a deschis focul la un liceu din Parkland, Florida, omorând 17 persoane și rănind alte 17. După acest masacru, preşedintele Donald Trump a propus înarmarea profesorilor din Statele Unite, dar a refuzat să ia în considerare interzicerea puştilor semiautomate, un tip de armă utilizat în ziua atacului.