Un politician australian, candidat la Senat, a demisionat din partid după ce în spațiul public a apărut o filmare cu el într-un club de striptease, atingând mai multe dansatoare și făcând remarci cu conotații sexuale, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Steve Dickson era membru al partidului anti-islamic One Nation și urma să candideze la alegerile din luna mai pentru un loc în Senat.

Imaginile compromițătoare în care apare au fost filmate anul trecut în SUA și au fost difuzate luni de televiziunea australiană. În imaginile dintr-un club de noapte din Washington, Dickson poate fi văzut atingând dansatoare și făcând comentarii despre o femeie asiatică din local.

Marți, el a spus că regretă profund acele fapte și că "imaginile prezentate nu reflectă persoana sa". El și-a anunțat demisia din partid, iar liderul One Nation, Pauline Hanson, i-a acceptat demisia, calificând comportamentul acestuia drept "inacceptabil”. Cu toate acestea, numele lui Dickson va rămâne pe buletinele de vot pentru alegerile din 18 mai, deoarece este prea târziu să mai fie înlocuite.