​Mai multe persoane, inclusiv un minor, au fost arestate de autoritățile franceze, fiind suspectate că plănuiau un atac terorist care viza agenţi ai serviciilor de securitate, a anunțat, luni, Parchetul din Paris, potrivit Le Figaro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arestările au fost făcute vineri, persoanele vizate fiind suspectate că pregăteau "acte de violență", în viitorul apropiat, scrie Le Figaro, confirmând informații ale postului BFMTV.

Conform surselor citate, este vorba despre patru bărbați care căutau arme pentru a comite acte teroriste.

În acest caz este vorba de o investigaţie într-un caz de asociere în vederea comiterii de acţiuni teroriste, a precizat Parchetul din Paris.

"Am avut indicii suficient de semnificative pentru a ne teme de un atac major", a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Printre suspecții arestați se află și un tânăr de 17 ani, cunoscut autorităților judiciare franceze. Tânărul a fost arestat în februarie 2017, la vârsta de 15 ani, în timp ce încerca să călătorească în Siria. El a fost condamnat de un tribunal pentru minori pentru "acte de conspirație criminală teroristă" și a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare. După ce a fost plasat într-un centru educațional închis și apoi încarcerat, el se afla în prezent într-o structură educațională, ca parte a acestei pedepse.