Preţul petrolului a continuat să scadă și luni, după ce preşedintele american Doland Trump a cerut OPEC să crească producţia pentru a atenua impactul sancţiunilor acordate de Statele Unite împotriva Iranului, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Contractele futures Brent au fost la 71,66 dolari pe baril, în scădere cu 49 de cenţi sau 0,7%, în timp ce contractele futures ale petrolului american West Texas Intermediate (WTI) au fost 62,87 de dolari pe baril, în scădere cu 43 de cenţi sau 0,7%. Ambele valori ale contractelor futures au scăzut cu 3% faţă de sesiunea anterioară.

Banca ANZ a transmis, luni, că prețurile petrolului "au scăzut după ce președintele Trump a declarat că a vorbit cu Arabia Saudită privind reducerea impactului exporturilor de petrol iranian, prin creșterea fluxurilor în altă parte".

Preşedintele Doland Trump a declarat, vineri, că a discutat cu membrii Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru scăderea preţului petrolului, ceea ce, în opinia sa, va duce la scăderea preţului benzinei. Presiunile asupra cartelului s-au accentuat după ce Statele Unite au decis să pună capăt, de la 2 mai, derogărilor care permiteau ca opt ţări să cumpere petrol iranian.

Donald Trump afirmă că Arabia Saudită, liderul cartelului, şi celelalte ţări vor "compensa" pierderea de barili iranieni pe piaţa mondială.