Peste 5.000 de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele după ce un baraj s-a rupt în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale care au afectat estul Canadei, potrivit postului CBC.

inundatii CanadaFoto: Captura

O porțiune a unui baraj din zona localității Sainte-Marthe-sur-le-Lac, o suburbie a orașului Montreal, s-a rupt, iar apele au început să se reverse pe străzi, în unele zone smulgând inclusiv copacii. "Apa a început să țâșnească precum un tsunami", a spus un locuitor.

Autoritățile au luat decizia de a-i evacua de urgență pe o parte dintre locuitori, astfel că au fost evacuate peste 2.600 de case. O treime din oraș este sub ape, iar în zonele cele mai afectate apa de pe străzi măsoară doi metri.

Sute de polițiști, pompieri și militari participă la operațiunile de evacuare a populației din zona afectată.

De la începutul inundațiilor de primăvară, în urmă cu două săptămâni, aproape 8.000 de persoane din provincia Quebec au fost nevoite să-și părăsească locuințele, dublu față de numărul persoanelor evacuate în urma inundațiilor din 2017, considerate la acel moment ca excepționale.

Inundațiile au afectat în cursul acestui an aproximativ 5.500 de imobile în provincia Quebec, potrivit datelor oficiale.