Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a declarat duminică în presa americană că tensiunile dintre Iran şi SUA sunt exacerbate în parte deoarece consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe John Bolton şi anumiţi lideri din Orientul Mijlociu forţează o confruntare, transmite Agerpres citand dpa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Toţi şi-au manifestat interesul de a atrage SUA într-un conflict", a declarat ministrul iranian de externe într-un interviu acordat Fox News. Întrebat dacă se încearcă să se genereze o schimbare de regim, Zarif a răspuns: "Cel puţin, cel puţin", potrivit Agerpres.

„Consider că Iranul va continua să vândă petrol. Vom continua să găsim cumpărători pentru petrolul nostru și vom continua să folosim Strâmtoarea Hormuz ca punct de tranzit pentru petrol”, a declarat joi Zarif.

„Dacă Statele Unite iau măsura nebună de a încerca să împiedice vânzarea petrolului, ar trebui să fie pregătiți pentru consecințe”, a adăugat ministrul de Externe, reiterând un punct de vedere exprimat de liderul suprem iranian Ali Khamenei. Ministrul nu a oferit mai multe detalii privind consecințele.