Donald Trump Jr. a criticat dur ziarul New York Times după publicarea unei caricaturi antisemite – ștearsă între timp – în care președintele USA era prezentat ca un evreu orb ghidat de un câine cu fața premierului israelian Benjamin Netanyahu și Steaua lui David atârnată de zgardă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Caricatura a apărut la rubrica Opinii, lângă un editorial despre imigrație al cunoscutului jurnalist american Thomas Friedman, câștigător de trei ori al Premiului Pulitzer.

”Dezgustător. Nu am cuvinte să calific anti-semitismul flagrant de aici. Imaginați-vă că ar fi apărut în orice altă parte în afară de acest ziar de stânga”, a scris Trump Jr. pe Twitter.

New York Times a admis că imaginea include ”motive antisemite” și că este jignitoare. Publicația nu și-a cerut însă scuze, spunând doar că publicarea ei a fost o ”eroare de judecată” și că a fost ștearsă.

Ambasadorul Dani Dayan, consul general al Israelului în New York, a contactat NY Times pentru a-și exprima indignarea, potrivit Jerusalem Post. Un oficial israelian a declarat că Dayan le-a spus clar șefilor ziarului că acea caricatură este inacceptabilă și că faptul că a apărut este o escaladare a trendului antisemit din spațiul public american.