Cel puțin 15 persoane, inclusiv șase copii, au murit vineri spre sâmbătă în timpul unui atac al forțelor de securitate din Sri Lanka asupra unor presupuși militanți jihadiști, la șase zile după masacrul în care au murit peste 250 de oameni, relatează AFP.

Forte armate Sri LankaFoto: Captura Twitter

În timp ce militarii și polițiștii au încercat să intre în ceea ce, potrivit informațiilor lor, era o ascunzătoare a organizației Statului Islamic în Kalmunai, trei bărbați s-au aruncat în aer, omorând trei femei și șase copii.

Alți trei bărbați au fost găsiți morți în afara casei, despre care poliția crede că erau de asemenea atacatori sinucigași.

Poliția spune că de asemenea un civil se află printre victimele schimului de focuri.

Vineri, poliția a anunțat că încearcă să găsească 140 de persoane despre care se crede că au legătură cu Statul Islamic, care a revendicat atacul de la bisericile și hotelurile de pe insulă, care au provocat moartea a peste 250 de oameni. Poliția a renițut 76 de persoane, inclusiv străini din Siria și Egipt. 20 de persoane au fost arestate doar în ultimele 24 de ore.

Tot vineri, poliția a anunțat că găsit 150 de batoane de dinamită și un steag Statul Islamic î timpul căutărilor într-un oraș apropiat, Sammanthurai. Se crede că aceasta era casa din care a fost transmis video-ul cu revendicarea atacului.