Cel puțin 21 de cetățeni din Venezuela sunt considerați dispăruți, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în apropierea insulelor Trinidad și Tobago din Marea Caraibelor, au transmis vineri reprezentanții Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), relatează Reuters citat de Mediafax.

ONUFoto: Wikimedia Commons

Ambarcațiunea Jhonnaly Jose avea la bord 25 de persoane și plecase din orașul Guiria din Venezuela. Babar Baloch, purtătorul de cuvânt al UNHCR, a transmis că incidentul a avut loc miercuri dimineață.

„Acest incident tragic subliniază riscurile extreme ale călătoriilor pe mare și ale altor alternative alese de migranți și refugiați. De asemenea, subliniază disperarea celor obligați să își părăsească locuințele și condițiile dificile ale călătoriei lor”, a declarat Baloch.

Peste trei milioane de cetățeni din Venezuela au părăsit țara începând cu anul 2014, din cauza lipsei de alimente și medicamente și a deteriorării sistemului de ordine.

Patru dintre cele 25 de persoane aflate la bordul ambarcațiunii au fost salvate de paza de coastă din Trinidad și Tobago și au fost transportate înapoi în Venezuela.

Statul insular Trinidad și Tobago este situat la aproximativ 70 de kilometri de statul Sucre, aflat în nordul Venezuelei.