Prim-ministrul statului Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a declarat vineri că nu a fost informat de către serviciile de Informații despre posibilitatea producerii unor atentate în Sri Lanka, relatează BBC citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serviciile de Informații din Sri Lanka au fost informate în prealabil de posibilitatea producerii unor atacuri teroriste, dar nu l-au informat și pe premier înaintea atentatelor din duminica de Paște.

Atacurile teroriste din Sri Lanka, în urma cărora cel puțin 250 de persoane au murit, au revelat o breșă masivă în sistemul de apărare al țării. Șeful Poliției Naționale și un oficial din cadrul Ministerului Apărării și-au prezentat demisiile în urma atentatelor.

Prim-ministrul Ranil Wickremesinghe a declarat că din moment ce nu a fost informat de această situație, nu vede un motiv pentru a-și prezenta demisia.

„Dacă am fi avut vreun indiciu și nu am fi luat măsuri, mi-aș fi prezentat demisia imediat. Dar ce poți face când nu ești informat?”, a declarat premierul.

Inițial, autoritățile au anunțat că cel puțin 359 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa. Ulterior, bilanțul atentatelor a fost revizuit în scădere, la „aproximativ 253 de morți”

Rețeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.