Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat în cadrul summitului cu președintele rus Vladimir Putin că pacea și securitatea în Peninsula Coreeană depind în totalitate de atitudinea Statelor Unite, a transmis vineri agenția de presă nord-coreeană KCNA, citată de Reuters.

kim jong-unFoto: YouTube

„Situația din Peninsula Coreeană și din regiune este momentan latentă și a atins un punct critic, din care poate reveni la stadiul inițial, având în vedere atitudinea unilaterală a Statelor Unite din cadrul ultimului summit dintre Coreea de Nord și SUA”, a declarat Kim Jong-Un, conform agenției KCNA.

De asemenea, liderul nord-coreean l-a invitat pe Vladimir Putin în Coreea de Nord, data exactă urmând să fie aleasă în funcție de disponibilitatea președintelui rus.

Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat acum şase săptămâni în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul își schimbă atitudinea.

Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie, potrivit Mediafax.