Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, în urma întâlnirii cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, că garanțiile de securitate oferite de Statele Unite nu vor fi suficiente pentru a asigura denuclearizarea Coreei de Nord, relatează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vladimir Putin și Kim Jong-Un s-au întâlnit pentru prima dată joi, în orașul rus Vladivostok, dar întâlnirea celor doi nu s-a soldat cu decizii majore.

Președintele rus a transmis că garanțiile de securitate oferite de Statele Unite trebuie susținute de alte puteri globale, precum Rusia, China, Japonia și Coreea de Sud, pentru a convinge Coreea de Nord să renunțe la programul nuclear și balistic.

„Coreea de Nord are nevoie de garanții în ceea ce privește securitatea. Atât. Cu toții trebuie să ne gândim la acest lucru”, a declarat Vladimir Putin în urma discuțiilor cu Kim Jong-Un.

„Sunt convins că dacă dorim să obținem garanții din partea Coreei de Nord, va trebui să oferim garanții internaționale. Este puțin probabil ca un acord între două țări să fie suficient”, a adăgat președintele rus.

Liderul de la Kremlin a devenit joi al șaselea lider care îl întâlnește pe Kim Jong-un de când acesta a preluat puterea în Coreea de Nord, în 2011. Toate aceste întâlniri au avut loc în 2018, după ce regimul de la Phenian a început să își construiască relațiile diplomatice.