Liderul conservatorilor naționaliști polonezi, Jarosław Kaczyński, fost premier, a denunțat comunitatea LGBT, teoria genului și recomandările Organizației Mondiale de Sănătate (OMS) ca pe ”o amenințare la identitatea, națiunea și la statul polonez”, relatează AFP.

Jaroslaw KaczynskiFoto: Wikimedia Commons

Într-un discurs susținut miercuri în provincie, liderul partidului Lege și Dreptate a cerut tuturor compatrioților să respecte rolul Bisericii Catolice, iar asta ”indiferent de convingerile personale” ale fiecăruia.

La conferința intitulată ”A fi polonez - onoare și datorie”, orgnizată de Acțiunea Catolică de pe lângă dioceza din Wloclawek (centru), Kaczynski a identificat o serie de fenomene care, potrivit lui, ameninţă Polonia, printre care "un atac împotriva familiei şi copiilor, sexualizarea lor, recomandările OMS (care, potrivit conservatorilor, îndeamnă la sexualizarea copiilor la vârste mici), mişcarea LGBT şi mişcarea gender", cu referire la studiile de gen care explorează rolurile sociale legate de sex şi pe care Biserica Poloniei le percepe ca fiind opuse rolurilor tradiţionale ale bărbatului şi femeii.

"Aceste ideologii, aceste filosofii, toate acestea sunt importate, nu sunt mecanisme interne poloneze. Ele creează o ameninţare pentru identitatea poloneză, pentru naţiunea noastră, pentru existenţa ei şi, prin urmare, pentru statul polonez", a declarat Kaczynski în discursul său de aproape o oră.