O echipă de arheologi condusă de un profesor italian a descoperit rămășițe umane mumificate într-un mormânt egiptean din orașul Aswan, relatează The Guardian.

Mumii descoperite in EgiptFoto: Captura Euronews

Mormântul datează din perioada greco-romană (între anii 332 î.Hr. - 395 d.Hr.) și conține rămășițele a 35 de bărbați, femei și copii.

Arheologii au descoperit patru mumii într-o încăpere mică, apoi alte 31 într-o cameră cu obiecte folosite în comerțul funerar.

Hieroglifele de pe fragmentele sicrielor au dezvăluit numele celui care deținea necropola - Tjit.

De asemenea, au fost descoperite artefacte precum măști pictate, statui și bucăți de papirus utilizat în învelirea corpurilor mumificate.

Săpăturile, care au dezvăluit detaliile a 300 de morminte din preajma Mausoleului lui Aga Khan, fac parte dintr-un proiect condus de Ministerul pentru Antichități al Egiptului împreună cu Universitatea din Milano.

"Este o descoperire foarte importantă deoarece contribuie la istoria orașului Aswan", a declarat Patrizia Piacentini, profesor de egiptologie și cea care a condus excavările.

"Aveam date despre morminte dina al doilea și al treilea mileniu, dar nu știam unde erau oamenii care au trăit în ultima perioadă a erei faraonilor."

Descoperiri similare au fost făcute recent și în alte părți ale Egiptului, iar guvernul intenționează să le prezinte pentru a reînsufleți turismul.