O fetiță de 10 ani din statul Maryland, care s-a născut fără ambele mâini, a reușit să câștige premiul întâi la un concurs pentru scriere de mână din cadrul unei competiții naționale. Fetița a reușit să uimească pe toată lumea cu caligrafia ei, relatează CNN.

Scris de mânăFoto: Pixabay

Sara Hinesley, o fetiță de origine chineză care a emigrat în Statele Unite acum patru ani alături de familia ei, a câștigat Premiul Nicholas Maxim la Concursul Național de Scriere de Mână Zaner-Bloser. Această distincție este acordată elevilor cu dizabilități, iar juriul a fost format din terapeuți.

Pentru a putea să scrie, Sara ține pixul între cele două brațe ale sale: „Mi s-a părut simplu, apoi am început să tot scriu la școală”, a spus ea.

Chiar dacă fetița nu s-a hotărât încă ce va face cu premiul în valoare de 500 de dolari, Sara speră să inspire și alte persoane cu handicap: „ M-am simțit mândră și sper că și alții care se confruntă cu greutăți să învețe de la mine că nimic nu e imposibil dacă încerci și nu renunți”, a continuat Sara.

„Sara este o fată foarte independentă. Are o gândire strategică și găsește soluții pentru orice problemă”, a spus Cathryn Hinesley, mama ei.

În afară de scrierea de mână, Sara mai e interesată de artă, îi place să se plimbe cu bicicleta, să citească și să înoate.

Familia a luat în calcul în trecut ideea de a-i achiziționa fetei proteze, însă în cele din urmă părinții au decis că Sara se descurcă foarte bine și fără ele: „E minunată și protezele nu sunt o necesitate pentru ea. Poate face cam de toate- și uneori, face lucrurile mai bine decât mine sau decât soțul meu”, a mai spus mama fetiței.