Cazuarul care și-a ucis stăpânul în Florida acum aproape două săptămâni va fi scos la licitație săptămâna aceasta, scrie miercuri ziarul Gainesville Sun, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pasărea, care face parte din grupa păsărilor mari alergătoare, a fost propusă spre vânzare, după ce aceasta și-a atacat și omorât stăpânul în vârstă de 75 de ani pe 12 aprilie.

Marvin Hajos, în vârstă de 75 de ani, a încercat să sune vineri, în ziua atacului, la serviciul de urgență. O altă persoană, martoră la atac, a sunat și ea la 911 raportând faptul că o pasăre gigantică a atacat un bărbat.

Cazuarul este doar una dintre animalele care erau deținute de de Hajos.

Peste 100 de animale vor putea fi cumpărat sâmbătă, inclusiv cinci lemurieni, 26 de marmote, 19 papagali stacojii (macao).

Licitația, organizată de către o societate specializată în vinderea animalelor, va fi închisă presei.

Hajos se afla în incinta casei sale din Alachua County, Florida, aproape de păsări când a căzut accidental.

Unul dintre cazuari l-a atacat atunci, provocându-i o rană mortală.

Septuagenarul a murit la spital.

Animalul biped, originar din Noua Guinee, are picioare sunt deosebit de puternice, având trei degete (Tridactylie), ceea ce le permite să atingă o viteză de 50 km/h.

Femelele pot ajunge la 76 de kilograme, iar masculii la 55.

Grădina Zoologică din San Diego a transmis următorul mesaj, după ce bărbatul a decedat. „Cazuarul este, pe drept, considerată cea mai periculoasă pasăre din lume!(...) Cazuarul poate despica orice prădător sau posibilă amenințare doar printr-o simplă lovitură.”