Judecătorii de instrucţie parizieni au ordonat trimiterea în judecată a fostului prim-ministru conservator francez François Fillon şi a soţiei sale, Penelope, în dosarul referitor la angajările fictive ale acesteia, au transmis marţi surse judiciare, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit cotidianului Le Monde, fostul candidat al dreptei în alegerile prezidenţiale din 2017 a fost trimis în faţa tribunalului corecţional sub acuzaţiile de "deturnare de fonduri publice", "tăinuire de deturnare de fonduri publice", "abuz de bunuri sociale" şi "nerespectare a obligaţiilor declarative către Înalta Autoritate pentru transparenţa vieţii publice".

La rândul său, Penelope Fillon este acuzată de "complicitate şi tăinuire de deturnare de fonduri publice" şi de "tăinuire de abuz de bunuri sociale".

Fostul supleant al lui Fillon în Adunarea Naţională, Marc Joulaud, va trebui să răspundă la acuzaţia de "deturnare de fonduri publice", indică Le Monde.

Parchetul Naţional Financiar (PNF) a deschis o anchetă în urma dezvăluirilor din 25 ianuarie 2015, în plină campanie electorală, ale săptămânalului Le Canard Enchaîné privind angajarea fictivă de către Fillon a soţiei şi copiilor săi ca asistenţi parlamentari. Dezvăluirile s-au dovedit fatale pentru candidatura fostului prim-ministru, eliminat din primul tur de scrutin, după ce fusese cotat la un moment dat favorit la alegerile prezidenţiale din 2017.

Citește și:

Franta: François Fillon a fost interogat mai mult de o zi în dosarul angajărilor fictive

Francois Fillon a anuntat ca se va retrage din prima linie a partidului, dupa infrangerea din primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta

Franta: Parlamentarii care isi angajeaza membri ai familiei drept colaboratori risca o pedeapsa de 3 ani de inchisoare si 45.000 euro amenda