Belarus a suspendat exporturile de produse petroliere ușoare, benzină și motorină către Ucraina, Polonia și țările baltice, din cauza calității proaste a petrolului rusesc, a anunțat marți principalul exportator al țării, scrie Moscow Times.

ConductaFoto: Gandul

Compania rusească, Transneft, cea care deține monopolul conductelor și Ministerul Energiei, au declarat săptămâna trecută petrolul trimis în conductele din Belarus a avut probleme în ceea ce privește calitatea. La începutul acestei săptămâni, Belarus a restricționat temporar importurile de țiței din Rusia după ce a constatat că acesta conținea de 17 ori mai multe cloruri decât în ​​mod normal.

„În momentul de față, obligațiile contractuale sunt suspendate până când vom rezolva problema cu problema petrolului rusesc“, a declarat Serghei Grib, director adjunct al Belarus Oil Company, citat de agenția de știri BelTA.

Potrivit lui Grib, Belarus intenționează să importe petrol din țările baltice și Ucraina, ocolind Rusia, înainte de sfârșitul anului 2019, a raportat agenția rusă de știri TASS.

Canalul de știri al țării, Belsat, a anunțat că petrolul rus de calitate slabă a ajuns la o rafinărie din Germania și va ajunge și la o unitate de procesare din Ungaria. Belarus este un important traseu de tranzit pentru furnizarea de petrol rusesc către Europa.