Viktor Orbán, premierul Ungariei, va pleca marţi într-o călătorie în Kazahstan, unde va efectua o vizită oficială, iar în perioada 25-28 aprilie va purta convorbiri la Beijing cu lideri chinezi şi va participa la cel de-al doilea forum intitulat "O regiune, un drum" - a informat secretarul de stat adjunct Bertalan Havasi, şeful Biroului de presă al Oficiului premierului ungar,potrivit agenţiei de presă MTI, citată de Rador.

Viktor OrbanFoto: Flickr

Premierul ungar va purta convorbiri în capitala Kazahstanului, Nursultan, cu Kassym-Jomart Tokayev, şeful statului, cu Askar Mamin, prim-ministrul, precum şi, conform planurilor, cu Nursultan Nazarbayev, primul preşedinte al Kazahstanului. Viktor Orbán va purta joi convorbiri la Beijing cu Li Keqiang, premierul chinez, după care vor semna o serie de acorduri bilaterale.

Premierul ungar va fi primit de preşedintele chinez, Xi Jinping.

Vineri va începe la Beijing cel de-al doilea forum intitulat "O regiune, un drum", la care şi-au anunţat participarea 37 de şefi de stat şi de guvern, precum şi alţi lideri. Ministrul chinez de externe precizase anterior că în cadrul manifestării vor fi dezbătute în principal teme precum: dezvoltarea interconexiunilor, explorarea unor noi surse de creștere, dezvoltarea unor noi forme de cooperare şi dezvoltarea durabilă.

Forumul din Beijing este un eveniment internaţional la cel mai înalt nivel, legat de iniţiativa economico-infrastructurală de nivel mondial "O regiune, un drum" şi este, totodată, cea mai importantă manifestare din acest an din China.