Compania americană Tesla Inc a declarat luni că a trimis o echipă să investigheze explozia unui autoturism Tesla Model S, după ce un clip video cu incidentul a apărut pe rețelele de socializare chineze, scrie Reuters.

Tesla in flacariFoto: Captura YouTube

Întregistrarea video a devenit virală pe rețeaua Weibo, cu hasthtag-ul "Tesla ia foc singură" ("Tesla self-ignites"), având peste 5 milioane de vizualizări. Clipul surprinde o mașină Tesla parcată care scoate fum de sub capotă, cu câteva momente înainte să fie cuprinsă de flăcări, afectând și mașinile din jur. Filmarea a fost realizată duminică seară.

"Am trimis o echipă la fața locului, imediat după ce am aflat de incidentul din Shanghai. Încercăm să luăm legătura cu departamentele relevante pentru această situație. Potrivit informațiilor pe care le avem, nimeni nu a fost rănit", a declarat Tesla, de pe contul oficial de Weibo.

Incidentul apare în contextul în care Tesla încearcă să ridice nivelul vânzărilor în China, după lovitura pe care a primit-o în urma tensiunilor provocate de disputa dintre China și SUA.