Socialiştii spanioli conduc într-un sondaj de opinie publicat sâmbătă de ziarul El Pais, conform căruia ei ar urma să primească 28,8% din voturi, echivalentul a 129 de fotolii în parlamentul de 350 de locuri, însă nu ar reuşi să formeze o majoritate cu principalul lor aliat, scrie Reuters citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sondajul survine cu o săptămână înaintea alegerilor generale din 28 aprilie. O coaliţie de trei partide de dreapta - Partidul Popular (PP), Ciudadanos şi Vox, de extremă dreaptă, ar obţine 44,4% din voturi, echivalentul a 156 de locuri în parlament, însă nici aceasta nu ar avea majoritatea necesară, de 176 de parlamentari, pentru a asigura o majoritate în legislativ, conform sondajului realizat de 40dB.

Socialistul Pedro Sanchez ar putea fi reales premier, dacă va reuşi să formeze o altă majoritate parlamentară, cu mai multe formaţiuni, inclusiv Podemos, de extremă stânga, şi partidele catalane pro-independenţă care l-au susținut în iunie 2018, când a supravieţuit unei moţiuni de cenzură.