Cel puțin 19 persoane au decedat și 14 au dispărut după ce o alunecare de teren a avut loc duminică într-o zonă rurală din sud-vestul Columbiei, au declarat serviciile de urgență citate de AFP.

alunecare de teren ColumbiaFoto: Captura YouTube

Alunecările de teren, cauzate de ploile grele, au îngropat opt casedinsatul Rosas, situat în statul columbian Cauca, au spus sursele.

Autoritățile se tem că cele 14 persoane dispărute au murit, a declarat un comandant al pompierilor, Juan Carlos Ganan.

Alunecarea de teren, care a avut loc duminică înainte de zori, a lăsat înurmă trei răniți.

Președintele columbian, Ivan Duque, și-a exprimat pe Twitter solidaritatea cu familiile victimelor. Duque s-a deplasat la locul tragediei și a anunțat ajutor guvernamental pentru victime.

Zeci de săteni au ajutat echipele de salvare să caute supraviețuitori în timpul zilei.

"Avalanșa s-a produs în jurul orei trei dimineața, mulți oameni au murit pentru că aici erau case", a declarat Carlos Zembrano, un rezident al orașului Rosas, care a participat lacăutări.

Autoritățile au anunțat că vor suspenda căutările în timpul nopții de duminică spre luni.

Comandantul pompierilor, Juan Carlos Ganan, a declarat că alunecarea de teren, cauzată de ploile torențiale care s-au abătut de ceva timp în regiunea Roses și în marepartedin țară, era previzibilă.

"Este o zonă rurală careera în pericol", a spus el. Potrivit lui, a existat un raport de lungă durată care preconiza evacuarea din Rosas, dar "acești oameni n-au putut firelocați".