Poliția din Irlanda de Nord a anunțat că i-a eliberat duminică pe cei doi tineri care fuseseră reținuți în dosarul morții jurnalistei Lyra McKee, iar acuzațiile împotriva acestora au fost retrase, potrivit Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Doi bărbați, în vârstă de 18 și 19 ani, au fost eliberați, iar acuzațiile la adresa lor au fost retrase”, a anunțat Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord într-un comunicat.

McKee, în vârstă de 29 de ani, a fost lovită de un glonț în timp ce observa revoltele din Irlanda de Nord.

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Uniunea Națională a Jurnaliștilor din Irlanda de Nord a transmis că Lyra McKee era „unul dintre cei mai promițători jurnaliști” de pe teritoriul Irlandei de Nord.

„A fost un jurnalist cu stil, curaj și integritate și o femeie plină de determinare și pasiune”, a declarat Séamus Dooley, membru al Uniunii. Incidentul armat a avut loc după plecarea polițiștilor, care au verificat mai multe case din zonele Mulroy Park și Galliagh.