Secretarul de stat american Mike Pompeo a informat că eforturile Statelor Unite, privind denuclearizarea, continuă, după ce oficialii nord-coreeni au declarat că nu vor sa mai negocieze cu acesta, relatează site-ul agenției Reuters citat de Mediafax.

Mike Pompeo si Kim Jong UnFoto: White House

"Nimic nu s-a schimbat. Vom continua să depunem efort pentru a negocia, echipa încă este coordonată de mine. Președintele Donald Trump conduce, evident, efortul general, însă este echipa mea", a declarat Pompeo.

"Sunt convins că vom avea o oportunitate de a ajunge la acest rezultat", a declarat Pompeo în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul american a informat că este de părere că Statele Unite ar putea să mențină angajamentul diplomatic cu Coreea de Nord chiar și fără eliminarea sancțiunilor.

"Vom continua să punem presiune pe Coreea de Nord să abandoneze programul de arme de distrugere în masă, rachetele posibile și locațiile de testare. Vom continua să aplicăm sancțiuni asupra Coreei de Nord și încurajăm toate statele să urmeze exemplul", a adăugat acesta.

Kwon Jong Gun, oficial al ministerului de Externe nord-coreean, a declarat că nimeni nu poate prezice situația din Peninsula Coreeană dacă Statele Unite nu renunță la „cauza de bază” care a determinat Phenianul să dezvolte programul nuclear.

Agenția de presă nord-coreeană KCNA a relatat vineri că Administrația de la Phenian nu mai dorește ca secretarul american de Stat Mike Pompeo să fie implicat în discuțiile privind denuclearizarea, ci doresc o persoană „mai atentă și matură în comunicare”