Donald Trump a afirmat joi că avea dreptul „să-i concedieze pe toți”, dar nu a făcut-o, după publicarea, în raportul privind ancheta rusă, a unor informații potrivit cărora ar fi vrut să-l demită pe procurorul special Robert Mueller, care a condus această spinoasă anchetă, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: White House

"Aveam dreptul să pun capăt acestei vânători de vrăjitoare dacă aș fi vrut. Aș fi putut să-i concediez pe toți, inclusiv pe Mueller, dacă aș fi vrut. Am ales să nu fac asta", a scris președintele, pe Twitter, de la bordul Air Force One, care îl duce în Florida, pentru un week-end prelungit.

"Aveam DREPTUL să-mi folosesc prerogativele prezidențiale. Nu am făcut-o!", a adăugat el.

Potrivit raportului Mueller, publicat joi, președintele american i-a "ordonat" în iunie 2017 șefului serviciului juridic al Casei Albe, Don McGahn, să-l acuze pe Robert Mueller de "conflict de interese" și să ceară revocarea sa. În zadar, deoarece McGahn a refuzat să aplice ordinul.

Procurorul special, însărcinat cu ancheta unei eventuale ingerințe rusești în campania lui Donald Trump din 2016, fusese numit în funcție de o lună, în urma concedierii directorului FBI, James Comey, de către Donald Trump.