​​Statele Unite nu cred că Phenianul a lansat cu succes o nouă armă tactică, așa oficialii nord-coreeni au anunțat miercuri. Potrivit unui oficial citat de CNN, Coreea de Nord a testat componente pentru o armă antitanc și nicidecum o armă complet operațională.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Evaluarea americanilor se bazează pe datele colectate de la sateliți și aeronavele se supraveghere care nu au semnalat niciun indiciu de lansare a unei noi arme tactice cu rază scurtă de acțiune sau a unei rachete balistice. Dacă s-ar fi lansat o armă antitanc complet funcțională senzorii ar fi fost activați, or asta nu s-a întâmplat, a precizat oficialul american.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat și a dirijat testarea "unei noi arme tactice", informează agenția națională de știri KCNA.

Agenția nu a menționat despre ce armă este vorba și nici raza de acțiune.

Potrivit presei, liderul nord-coreean a lăudat capabilitatea armei. "Dezvoltarea acestui sistem va reprezenta un eveniment istoric în consolidarea capabilităților de luptă a forțelor nord-coreene", a declarat acesta pentru KCNA. "Am admirat foarte mult timpul de creare a acestei arme strategice, oamenii de știință și inginerii noștri sunt cu adevărat extraordinari. Dacă se ambiționează, nicio armă nu este imposibil de realizat", a adăugat Kim Jong-un.