Negocierile pentru pace, care trebuiau să aibă loc în Qatar, între guvernul taliban și cel afgan, au fost suspendate în urma unor neînțelegeri legate de participanți, potrivit Aljazeera.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sultan Barakat, directorul Centrului de Studii Umanitare și de Conflict din Qatar, organizație sponsor a negocierilor, a postat un mesaj pe Twitter, anunțând amânarea evenimentului. El a scris că acest lucru este "necesar pentru a ajunge la un consens legat de persoanele care trebuie să participe la conferință."

Discuțiile de vineri dintre reprezentanți erau considerate un pas important în soluționarea conflictului din Afganistan și pentru eventuala retragere a trupelor americane.

O listă cu 243 de persoane a fost anunțată de Qatar joi, iar aceasta era diferită de lista cu 250 de nume propusă de președintele Ashraf Ghani, care includea mai multe femei, conform unui înalt funcționar guvernamental.

Zabihullah Mujahed, un purtător de cuvânt taliban a criticat numărul delegaților, afirmând că "nu are de gând" să se întâlnească cu așa multe persoane.