Australia este cea mai sigură țară din lume pentru femei, conform datelor New World Wealth, publicate în Global Wealth Migration Review, 2019, scrie Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Grupul de cercetare a pieței mondiale din Johannesburg, Africa de Sud, a făcut public un studiu referitor la dinamica celor mai bogați oameni din lume. O parte a analizei lor a privit factorii care influențează creșterea avuției, care includ creșterea economică, libertatea presei și siguranța populației feminine.

Este cel de-al doilea an în care Australia primește primul loc în topul celor mai sigure țări pentru femei.

"Siguranța femeilor este unul dintre cele mai importante elemente la care trebuie să ne uităm atunci când încercăm să stabilim potențialul de creștere a avuției pe termen lung, cele două fiind corelate în peste 90% din cazuri, din punct de vedere istoric", este explicația oferită în raport.

"Acest lucru înseamnă că creșterea avuției este potențată de nivelul ridicat de siguranță al femeilor."

Dintr-o listă de 195 de țări, doar 58 au statistici de încredere referitoare la rata criminalității, potrivit raportului. Rezultatele au fost bazate pe procentul populației care a fost afectat de infracțiuni precum hărțuire, viol, trafic de persoane sau sclavie, în cursul anului trecut.