Trei alpiniști sunt considerați morți de către autorități, în urma avalanșei din Munții Stâncoși de pe teritoriul canadian, potrivit BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei trei încercau să ajungă în vârful muntelui Howse Peak și nu au ajuns la punctul de verificare conform programului. Personalul parcului național a survolat zona, descoperind dovezi ale unei avalanșe și resturi ale unor echipamente de alpinism.

Operațiunea de recuperare este suspendată momentan, din cauza condițiilor periculoase și este foarte probabil ca aceasta să nu poată începe în următoarele zile.

Compania de îmbrăcăminte "outdoor", The North Face, a confirmat identitățile alpinștilor dispăruți. Doi dintre ei sunt autralieni (David Lama și Hansjoerg Auer), iar unul este american (Jess Roskelley). Ei erau sponsorizați de firmă, care a declarat că face tot posibilul pentru a fi alături de familiile și prietenii acestora după tragedie.

Ruta aleasă de cei trei este una extrem de dificilă, potrivit declarației lui Steve Holeczi, specialist în proceduri de siguranță. Se estimează că avalanșa a fost destul de puternică încât să poată dărâma o clădire.