Liderul majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer, a declarat joi, în urma publicării raportului lui Robert Mueller, că punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump este "o pierdere de timp", în contextul în care în 18 luni vor avea loc noi alegeri, relatează Mediafax citând Reuters.

Trump, Starea NatiuniiFoto: Captura YouTube

"Judecând după ce am aflat până acum, punerea sub acuzare este o pierdere de timp în acest moment. În 18 luni vor urma noi alegeri, iar cetățenii americani vor judeca lucrurile", a declarat Hoyer.

În iunie 2017, pe fondul relatărilor că Donald Trump ar fi fost anchetat pentru obstrucţionarea justiţiei, preşedintele SUA i-a cerut consilierului juridic de la Casa Albă, Don McGahn, să îl îndemne pe procurorul general să îl demită pe Robert Mueller întrucât ar fi fost în situaţii de "conflict de interes şi trebuia înlăturat". Don McGahn a refuzat să îndeplinească ordinul.

În raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. "Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de sa influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei", afirmă Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial Michael Flynn.