Liderul nord-coreean Kim Jong Un va merge în Rusia în a doua parte a acestei luni pentru a se întâlni cu Vladimir Putin, informează Kremlinul, citat de Reuters.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Anunțul vine în condițiile în care administrația Donald Trump încearcă să ajungă la un acord cu Kim pentru rezolvarea tensiunilor nucleare din peninsula coreeană. La cele două summit-uri dintre Kim și Trump nu s-a reușit conturarea unei înțelegeri pentru denuclearizare. Casa Albă a avansat ideea unui nou summit pe această temă.

Kremlinul nu a dat detalii despre summitul Putin - Kim, dar Moscova a dezvăluit de mai multe luni că se lucrează pentru realizarea acestei întâlniri.

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, are programate întâlniri astăzi la Moscova cu oficiali ruși pentru a discuta modalități de ajungere la o ” denuclearizare finală, total verificată, a Coreei de Nord”, a anunțat marți Washingtonul.

În martie, după eșecul summitului Trump - Kim din februarie, Statele Unite au impus o nouă serie de sancțiuni contra Coreei de Nord din cauza programului de înarmare nucleară al Phenianului.