Compania Facebook a declarat miercuri că este posibil ca adresele de mail a 1.5 milioane de persoane să fi fost "încărcate în mod neintenționat", scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din martie, Facebook nu mai oferă opțiunea de identificare prin parola de email celor care se loghează pentru prima dată. Compania susține că au existat cazuri în care datele de contact ale utilizatorilor au fost încărcate pe platformă, la crearea contului de facebook.

"Estimăm că în jur de 1.5 milioane de adrese de email ale utilizatorilor au fost încărcate. Acestea nu au fost dezvăluite nimănui și le vom șterge", a declarat Facebook pentru Reuters, adăugând și faptul că cei care sunt în această situație vor fi anunțați.

Problema de la bază a fost rezolvată, conform afirmațiilor oficiale.

Compania s-a confruntat în ultima vreme cu mai multe probleme legate de protecția datelor private, inclusiv apariția unei erori care a expus parolele a milioane de utilizatori angajatorilor.

De asemenea, anul trecut, Facebook a fost un actor principal în scandalul Cambridge Analytica, în care date personale au fost oferite companiei de consultanță politică britanică, fără acordul celor în cauză.

În alt context, companiei i s-a solicitat să se asigure că platforma de social media nu este manipulată în scopuri politice sau pentru dezinformare pe durata campaniilor electorale.