Cel puțin 29 de oameni, majoritatea turiști germani, și-au pierdut viața, iar alți 27 au fost răniți după ce autocarul în care se aflau a derapat de pe un drum îngust și s-a răsturnat, miercuri, pe insula portugheză Madeira, au informat autoritățile, citate de Reuters.

Grav accident de autocar in MadeiraFoto: Captura YouTube

Autobuzul turistic de culoare albă - care transporta 55 de pasageri într-un tur ghidat, pe lângă șofer - s-a răsturnat într-o zonă rezidențială din orașelul de coastă Caniço, în jurul orei locale 18.30 (17.30 GMT), a relatat reporterilor primarul localității, Filipe Sousa.

Șoferul ar fi pierdut controlul autobuzului pe un drum în pantă iar vehiculul a plonjat, răsturnându-se lângă o casă, potrivit agenției naționale de presă Lusa.

„Nu am cuvinte să descriu ce s-a întâmplat. Nu-mi pot imagina suferința acestor oameni”, a declarat primarul Filipe Sousa pentru postul SIC TV.

El a spus că toți turiștii din autocar erau germani, dar că unii pietoni s-ar putea să fi fost loviți de autobuz.

Alți membri ai aceluiași grup de turiști germani călătoreau cu un alt autocar, care nu a fost implicat în accident, a informat un purtător de cuvânt al Protecției civile regionale într-o conferință de presă.

Răniții au fost transportați la spital în orașul Funchal, capitala regiunii Madeira.

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a declarat la SIC TV că unele dintre victime sunt din Madeira, dar majoritatea erau germani.

Un oficial al Protecției civile regionale a precizat că turiștii implicați în accident aveau vârste cuprinse între 40 și 50 de ani.

Biroul procurorului general al Portugaliei intenționează să deschidă o anchetă cu privire la accident, a scris Lusa.

Madeira este o populară destinaţie turistică. Sezonul de vârf este vara, dar atrage numeroși vizitatori și în perioada Paștelui.

Premierul portughez Antonio Costa i-a transmis un mesaj de condoleanțe cancelarului german Angela Merkel.

Imaginile difuzate de presa portugheză arătau un autocar alb răsturnat, înconjurat de pompieri. Potrivit televiziunii SIC, cel puțin 19 ambulanțe interveniseră la fața locului.