Favoritul la alegerile prezidențiale din Ucraina, actorul de comedie Volodimir Zelenski, și rivalul său, președintele Petro Poroșenko, au convenit să aibă vineri o dezbatere pe cel mai mare stadion al țării, în Kiev, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dezbaterea va începe la 16,00 GMT pe stadionul Olimpic din capitală, cu două zile înainte de al doilea tur al prezidențialelor, au precizat serviciile de presă ale celor doi candidați.

Cele două echipe continuă discuțiile privind derularea evenimentului, dar Zelenski a propus deja, într-un clip publicat pe rețelele sociale, în care invită toți ucrainenii care vor bilete gratuite să se înregistreze pe un site creat cu această ocazie.

După episodul stadionului, Poroșenko se va deplasa în studiourile televiziunii publice pentru a participa la dezbaterea oficială cerută de lege. Echipa lui Zelenski a anunțat că actorul nu va participa.

Fără nicio experiență politică, Volodimir Zelenski, 41 de ani, s-a impus drept surpriza acestor prezidențiale, devansându-l de departe în primul tur pe președintele Petro Poroșenko, 53 de ani.

Un sondaj publicat marți îi acordă actorului de comedie o victorie lejeră în turul doi, cu 72% din intențiile de vot față de 25% pentru rivalul său, în rândul alegătorilor care declară că vor merge sigur la vot.

Actor de comedie și antreprenor de spectacole, a recurs la o campanie în afara normelor tradiționale, evitând mitingurile electorale și preferând rețelele sociale în locul presei.

Marți, mai multe mass-media ucrainene de prim plan și asociații de ziariști i-au cerut lui Zelenski să participe la o conferință de presă pentru a se exprima personal în fața presei, pe care a ignorat-o în campanie. Echipa sa de campanie a lăsat de înțeles că acest lucru nu se va întâmpla.