Un sociolog din Qatar, Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari, prezintă, într-un videoclip publicat în 29 martie pe canalul YouTube Al-Mojtama, cum trebuie să-și bată un bărbat nevasta potrivit normelor islamice, scrie site-ul memri.org.

Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-AnsariFoto: Captura YouTube

Acesta spune că nevasta nu trebuie bătută frecvent, dar bărbatul, care este „șeful casei”, trebuie uneori, „din dragoste”, să-și exercite autoritatea și să-și disciplineze soția. Al-Ansari pledează pentru o bătaie „ușoară și nedureroasă”, prin care soția simte masculinitatea și forța bărbatului, dar și feminitatea ei.

Al-Ansari demonstrează practic acest lucru cu ajutorul unui băiat prezentat drept Nayef, pe care îl lovește cu palma peste umăr sau îl zgâlțâie. Acesta spune apoi că este interzisă lovirea femeii peste față.

Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari începe videoclipul cu întrebarea: "Dragi spectatori, mulți oameni - în special cei care sunt căsătoriți -vor să știe cum să-și bată nevasta. Este necesar să-ți bați nevasta? Trebuie un bărbat să-și bată nevasta zilnic? Nu”.

În opinia sa, "bătaia trebuie să fie ușoară și să facă femeie să-și simtă feminitatea sa și masculinitatea bărbatului" și „trebuie înțeles că bărbatul este șeful casei” iar „un leader are autoritate, ca un manager de companie”.

„Aceasta este bătaia în Islam. Dar unii oameni își lovesc nevasta peste față, nu este permis (...) Profetul interzice lovirea feței. Interzice bărbații să-și lovească nevestele peste față. Lovirea feței, a capului, lovirea peste nas - toate astea sunt interzise. Bătaia este pentru disciplinare. Haideți să vedem cum se face”, continuă el.

El încearcă să argumenteze că de fapt bătaia este benefică pentru femei. "Fraților, de ce își bat soții nevestele? Pentru că unora dintre soții le plac soții dominatori și autoritari. Prin natură, le plac soții violenți și autoritari”.

"Dragii mei frați, sper că înțelegeți dreptul de a-ți disciplina nevasta în Islam. Nu trebuie să începem să punem întrebări dacă religia noastră e crudă. Nu, religia noastra este o religie a milei și bunătății."