Autoritățile din Noua Zeelandă au revizuit nivelul de alertă teroristă de la mediu, la aproximativ o lună după ce acesta fusese declarat „ridicat”, în urma atacurilor armate din două moschei din orașul Christchurch, a transmis prim-ministrul Jacinda Ardern, scrie Mediafax, citând Reuters.

Atac Noua ZeelandaFoto: Captura video

„Deși nivelul de alertă a fost revizuit la mediu și nu există amenințări curente la care autoritățile răspund, cetățenii vor observa prezența poliției la evenimentele publice, inclusiv la Ziua Anzac”, a declarat prim-ministrul Ardern.

Noua Zeelandă celebrează în data de 25 aprilie Ziua Anzac, în care sunt rememorați eroii de război din Noua Zeelandă și Australia.

Cel puțin 50 de persoane au murit și alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor și Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă.

Autorul atacului a fost Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremației albe și autoproclamat „etno-naționalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme și o „proclamație” de 74 de pagini în care își explică acțiunile.