Cu toate că oamenii politici democrați americani insistă că finanțarea campaniilor lor prezidențiale din 2020 este realizată cu sprijinul alegătorilor, mai puțin de jumătate dintre aceștia au strâns cel puțin 50% din fondurile de până acum din micile donații, potrivit unei analize realizate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Candidații pentru poziția de la Casa Albă au prezentat luni sumele obținute în primul trimestrul din donații, arătând că mulți încă depind de cecurile care depășesc 200 de dolari. Dintre cei 15 democrați care au lansat campanii înainte de 1 aprilie, doar 6 au strâns cel puțin 50% din sume prin micile donații.

Mulți democrați au insistat că au susținere din partea celor care oferă "donații mici", sub 200 de dolari, însă numai 6 - senatorul Bernie Sanders; senatorul Elizabeth Warren; fostul reprezentant al Statelor Unite Beto O'Rourke; primarul din South Bend, Pete Buttigieg; reprezentantul Statelor Unite, Tulsi Gabbard; antreprenorul Andrew Yang - au fondurile alcătuite mai ales din sumele mici ale alegătorilor.

Analiza include rapoartele din primele trei luni ale anului 2019, pentru candidații care au pornit campania înainte de luna aprilie.

Sanders este cel care a beneficiat cel mai mult de aceste donații mici în primul trimestru, cu aproape 84% din suma de 18 milioane de dolari acoperită de indivizi care au contribuit cu mai puțin de 200 de dolari. Sanders este și candidatul cu cea mai mare diversitate geografică în ceea ce privește donațiile.